ALLERS MAT – Klassisk rullekake

Klassisk rullekake med hjemmelaget jordbærsyltetøy og krem 3 egg 2 dl sukker 1 ½ ts vaniljesukker 2 dl hvetemel 1 ½ ts bakepulver 1 klype salt ½ dl melk 2 ss sukker Jordbærsyltetøy: 250 g tinte jordbær 1 ½ dl syltesukker saft av ¼ sitron Servering: mandelflak eller hakkede mandler lett pisket krem sitronmelisse 1. Sett ovnen på 250°. Kle en langpanne,...

ALLERS MAT – Pavlova med røde bær

Pavlova med røde bær (Foto: Synøve Dreyer) Bruk gjerne denne deigen som grunnoppskrift til små og store marengser. Dette gir sprø og perfekte marengser. Ingredienser: 3 eggehviter 2 dl sukker ¼ ts hvitvinseddik Fyll: 1 ½ dl kremfløte 1 ½ dl crème fraîche 1 dl melis 1 ½ l blandede bær, f.eks. jordbær, bringebær, kirsebær,...

Allers mat: Lag deilige scones til frokost

Scones med tranebær og hvit sjokolade 8 dl hvetemel 1 ½ ss bakepulver 1 ss sukker 1 ts salt 125 g smør 1 dl tørkede tranebær 35 g hvite sjokoladeknapper eller grovhakket hvit sjokolade 4 dl surmelk 1. Sett ovnen på 225°. Bland mel, bakepulver, sukker og salt i en bolle. Smuldre mykt smør...