Nydelig kake

Nydelig kake

Kaken kan legges sammen dag som servering. Du kan også bruke bare en kakebunn, som du deler i tre. Da blir det 
ekstra mye fyll mellom 
bunnene og kaken rekker 
til 8–10 porsjoner.

2 ferdige sukkerbrød som begge er delt i tre

Bringebærmousse:
2 gelatinplater
100 g hakket hvit 
sjokolade
5 dl fryste bringebær
1 dl sukker
3 dl kremfløte

Pynt:
100 g kokosmasse
2–3 dråper gul 
husholdningsfarge
3 dl kremfløte
ca. 3 dl blandet påskegodteri, sjokolade- og marsipanegg
ferske bringebær
sitronmelisse

1. Farg kokosmassen med gul farge til kakepynten og sett 
den til siden.
2. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 7 minutter. Hakk sjokoladen fint. Kok opp 
bringebær og sukker på svak varme og avkjøl helt.
3. Pisk fløten til krem og pisk 
i avkjølte bringebær. Varm litt av bringebærkremen i en kjele. Klem vannet av gelatinplatene og smelt dem i bringebærkremen. Pisk i resten av bringebærkremen. Bland til slutt 
i sjokoladehakket. La moussen stå kaldt i ca. 1 time.
4. Fordel bringebærmoussen
på fem av de seks kakebunnene og legg kaken sammen. Den siste bunnen legges på toppen uten bringebærmousse.
4. Pisk fløten til krem og 
fordel på og rundt kaken. 
Strø på kokos og pynt med godteri, sitronmelisse og 
bringebær.

Hanne Remberg