ALLERS MAT: Feil i oppskrift

Feil i oppskrift!

Dessverre har antall egg i oppskriften «Ostekake med bringebær og hvit sjokolade» i Allers nr 36, 4. september. Det skal være 3 egg i kaken. Her er riktig oppskrift:

«Ostekake med bringebær og hvit sjokolade»

Herlig ostekake som skal stå på ettervarmen i ovnen for å stivne helt. Etter den er stekt, må den stå ca. 6 timer i kjøleskap før den er serveringsklar.

Bunn:
300 g Digestive-kjeks
150 g smør eller margarin

Fyll:
1 vaniljestang
2 ½ kesam original
3 egg
600 g kremost
1 dl sukker
1 ss maisenna
1 dl kremfløte
200 g hvit sjokolade
150 g fryste bringebær

Pynt:
ferske bringebær
sitronmelisse
melis
1. Knus kjeksen i en kjøkkenmaskin eller legg den i en plastpose og knus med en kjevle. Smelt smøret i en kjele og bland inn kjekssmulene. Trykk kjeksblandingen i en ferdigsmurt kakeform, ca. 24 cm i diameter. Stek bunnen midt i ovnen i 10 minutter på 200°. Ta ut formen.
2. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut frøene. Bland kesam, kremost, sukker, maisenna og vaniljefrøene sammen i en bolle. Pisk til en kremet konsistens med en håndmikser. Tilsett egg og kremfløte mens du pisker.
3. Del sjokoladen i mindre biter og smelt den over et varmebad. Tilsett sjokoladen i kremostblandingen og rør det sammen.
4. Fordel fyllet på kjeksbunnen og strø over de fryste bringebærene. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 200° i 40-45 minutter. Skru deretter av ovnen, og la kaken stå i ovnen på ettervarmen i ca. 30 minutter.
5. Ta ut kaken og la den stå kaldt i minst 6 timer. Pynt med ferske bringebær, sitronmelisse og siktet melis før servering. O

 

@sassa