Allers mat-Hjemmelaget granola

Allers mat-Hjemmelaget granola

Sprø granola er godt å starte dagen med, og særlig når den er hjemmelaget.

4 dl havregryn
2 dl speltflak
2 dl gresskarfrø
4 dl nøtter, f.eks. hasselnøtter og mandler
100 g smør
½ dl flytende honning
2 ss kanel
2 ss kardemomme
4 dl tørkede bær og frukt, f.eks. tranebær, aprikos og blåbær
2 dl kokoschips (helsekost)

1. Varm ovnen til 180 °. Legg gryn og nøtter på en bakepapirkledd langpanne.
2. Høvle over smøret og drypp på honning. Dryss kanel og kardemomme over.
3. Stek brettet midt i ovnen. Rør rundt med jevne mellomrom. Fortsett til 
alt blir jevnt gyllent 
i 15–20 minutter.
4. Avkjøl blandingen. Bland i tørkede bær og kokoschips.
5. Oppbevar granolaen tørt og kjølig i tett glass eller boks.

Foto: Sophie Håkansson

 

Hanne Remberg