Allers mat – Deilig høstgryte

Allers mat – Deilig høstgryte

Smakfull høstgryte

  • ◗  600 g grytekjøtt av storfe- kjøtt eller viltkjøtt
  • ◗  1 ss smør
  • ◗  1 løk
  • ◗  2 gulrøtter
  • ◗  2 ss hvetemel
  • ◗  4 dl kjøttbuljong
  • ◗  1 kjøttbuljongterning
  • ◗  1 dl rødvin
  • ◗  salt
  • ◗  pepper
  • ◗  2 ts romsarin

◗ 200 g kantareller
◗ 2 ss smør
◗ 2–3 ss ferske tyttebær

Rotmos:
◗ 4 poteter
◗ 2 gulrøtter
◗ 1 liten sellerirot ◗ 1 ss smør
◗ 1⁄2–1 dl kremfløte

1. Del kjøttet i grytebiter og tørk det godt. Stek kjøttet
i smør til det får stekeskorpe. Skrell og grovhakk løken. Skrell og skjær gulrøtter i terninger. La alt steke i en gryte og dryss på mel. Spe med buljong og rødvin. Krydre med salt, pepper og rosmarin. La gryten stå og trekke under lokk på svak varme i ca. 1 time.

2. Rens kantareller og stek dem i smør i en panne. Bland soppen i gryten og strø tyttebær over og la alt varmes i gryten. Smak til med salt og pepper.

3. Skrell og skjær poteter og grønnsaker i biter, som kokes møre i lett saltet vann. Hell av vannet og mos grønnsakene grovt. Rør i smør og fløte og smak til med salt og pepper.

Foto: Erik Karlsson

Hanne Remberg