ALLERS MAT – Klassisk rullekake

ALLERS MAT – Klassisk rullekake

Klassisk rullekake med hjemmelaget jordbærsyltetøy og krem

3 egg
2 dl sukker
1 ½ ts vaniljesukker
2 dl hvetemel
1 ½ ts bakepulver
1 klype salt
½ dl melk
2 ss sukker

Jordbærsyltetøy:
250 g tinte jordbær
1 ½ dl syltesukker
saft av ¼ sitron

Servering:
mandelflak eller hakkede mandler
lett pisket krem
sitronmelisse

1. Sett ovnen på 250°. Kle en langpanne, 30 cm x 40 cm, med bakepapir. Pisk egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis.
2. Bland hvetemel, bakepulver og salt i en bolle, og ha det forsiktig i eggedosisen. Tilsett melken til slutt, og bland til en tykk røre. Fordel røren ut i en langpanne, og stek midt i ovnen i 5–6 minutter.
3. Hvelv kaken ut på sukret bakepapir, og trekk av bakepapiret. La kaken avkjøles under et fuktig håndkle.
4. Legg jordbærene i en kjele, og kok opp. Mos bærene med en mikser, tilsett syltesukker, og la det koke i ca. 5 minutter. Ta kjelen av varmen, og tilsett sitronsaft. Avkjøl syltetøyet.
5. Fordel syltetøyet over kaken, og rull sammen til en fast rull ved hjelp av bakepapiret. Server kaken med pisket krem, og pynt med sitronmelisse.

Foto: Christina Uhlin

Hanne Remberg