ALLERS MAT – Pavlova med røde bær

ALLERS MAT – Pavlova med røde bær

Pavlova med røde bær (Foto: Synøve Dreyer)

Bruk gjerne denne deigen som grunnoppskrift til små og store marengser. Dette gir sprø og perfekte marengser.

Ingredienser:
3 eggehviter
2 dl sukker
¼ ts hvitvinseddik

Fyll:
1 ½ dl kremfløte
1 ½ dl crème fraîche
1 dl melis
1 ½ l blandede bær, f.eks. jordbær, bringebær, kirsebær, rips

1. Sett ovnen på 100˚c. Pisk eggehvitene og 1 dl av sukkeret og eddiken til en fast marengs. Vend i resten av sukkeret.

2. Fordel marengsen ut på en bakepapirkledd stekeplate. Lag en sirkel på ca. 20 cm og lag en fordypning i midten.

3. Stek kaken i ca. 1 ½ time. Avkjøl kaken.

4. Pisk fløte, crème fraîche og melis sammen til en fast krem. Fordel kremen utover den kalde marengsen på et kakefat. Pynt med røde bær.

Du kan også lage fyll ved å blande vaniljekrem med pisket kremfløte. Til 17. mai er det flott og også bruke blåbær som pynt i tillegg til de røde bærene. Du kan for eksempel dekorere som det norske flagget!

Foto: Synøve Dreyer

Hanne Remberg