ALLERS MAT: Eplechutney med ingefær og chili

ALLERS MAT: Eplechutney med ingefær og chili

(6 dl)
Vask og kjern ut 4 epler, men behold skallet på. Skrell 1 rødløk. Skjær eple og løk i tynne skiver. Finhakk 3 hvitløkbåter. Skrell ca. 5 cm fersk ingefær. Stek epler, løk og ingefær i 1 ss olje i en kjele til eplene er myke i ca. 4–5 minutter. Rør om slik at det ikke tar farge.
Tilsett 1 ss hvitvinseddik, ¼ ts chiliflak, salt og pepper etter smak og rør om. Tilsett 2 dl syltesukker og la chutneyen koke sammen på middels høy varme i ca. 10 minutter.
Hell opp på varme, rene glass og oppbevar kjølig. Server chutneyen til fisk, kylling og grønnsaker eller til taco.

Hanne Remberg